Verbal Ability :: Antonyms

Are you weak in Antonyms concept? If so, then this article is for you. Below we have provided Antonyms Quiz. Wherein, we provide you the best way to solve problems even in critical situations.

Aspirants, before attempting any competitive exam like Bank PO, Entrance Exam, SSC CGL, you should practice more on Antonyms Questions to solve the problems easily.

Note down the tips and tricks included in the material. It can use for you while solving questions. What we learn is not enough. Hence, the candidates need to think practically as well to achieve perfection in the concept.

Now is the time to compete for the entrance and placement exams. So, candidates are suggested to prepare for the below given Antonyms Questions and Answers.

Practice :: Antonyms - Section 1

Antonyms - Section 1

Antonyms - Section 2

How to Solve :
In the following questions, select the word which is exactly opposite to the given words.

Page Title 1. MORTAL ?
Divine
Spiritual
Immortal
Eternal
Answer: option C


2. EXPAND ?
Condense
Congest
Convert
Conclude
Answer: option A


3. EXODUS ?
Restore
Going
Influx
Return
Answer: option C


4. ARTIFICIAL ?
Red
Truthful
Natural
Solid
Answer: option C


5. ENORMOUS ?
Average
Tiny
Weak
Hard
Answer: option B


6. COMMISSIONED ?
Open
Closed
Terminated
Started
Answer: option C


7. QUIESCENT ?
Dormant
Weak
Poor
Active
Answer: option D


8. FRAUDULENT ?
Forthright
Genuine
Direct
Candid
Answer: option B


9. OBEYING ?
Ordering
Refusing
Demand
Following
Answer: option A


10. BELITTLE ?
Adore
Criticize
Exaggerate
Flatter
Answer: option C




1 2 3 4 5 6 7 8