Practice :: Antonyms - Section 1

Antonyms - Section 1

Antonyms - Section 2

How to Solve :
In the following questions, select the word which is exactly opposite to the given words.

Page Title 61. भारत में कृषि को दुष्प्रभावित करने वाला मौसम का सबसे महत्वपूर्ण तत्व है?
तापमान
वृष्टि
आद्रता
हवा
Answer: option B


62. नकदी फसल में सम्मिलित नहीं है?
जुट
ज्वार
गन्ना
गेंहू
Answer: option D


63. निम्नलिखित में से कौनसी रबी की फसल नहीं है ?
जुट
गेंहू
जौ
रेपसीड
Answer: option A


1. भारत की पहली महिला राष्ट्रपति है ?
स्मृति ईरानी
द्रोपदी मुर्मू
ममता बनर्जी
प्रतिभा पाटिल
Answer: option D


65. MOUNTAIN ?
Plateau
Plain
Valley
Courtesy
Answer: option C


66. CONCEDE ?
Accede
Object
Refuse
Grant
Answer: option C


67. VIOLENT ?
Painful
Gentle
Emotional
Fearful
Answer: option B


68. GAIN ?
Loose
Lost
Lose
Fall
Answer: option C


69. VIRTUOUS ?
Wicked
Corrupt
Small
Poor
Answer: option A


70. DEFIANCE ?
Division
Obedience
Suspicion
Anxiety
Answer: option B



1 2 3 4 5 6 7 8