Verbal Ability :: Verbal Classification

Are you weak in Verbal Classification concept? If so, then this article is for you. Below we have provided Verbal Classification Quiz. Wherein, we provide you the best way to solve problems even in critical situations.

Aspirants, before attempting any competitive exam like Bank PO, Entrance Exam, SSC CGL, you should practice more on Verbal Classification Questions to solve the problems easily.

Note down the tips and tricks included in the material. It can use for you while solving questions. What we learn is not enough. Hence, the candidates need to think practically as well to achieve perfection in the concept.

Now is the time to compete for the entrance and placement exams. So, candidates are suggested to prepare for the below given Verbal Classification Questions and Answers.

Practice :: Verbal Classification - Type 1

Verbal Classification - Type 1

Verbal Classification - Type 2

How to Solve : Three words will be in the same classification, the remaining one will not. Your answer will be a word that is not in the same classification as the others.

Page Title 1. Which word does NOT belong with the others?
engine
Tyre
car
steering wheel
Answer: option C


2. Which word does NOT belong with the others?
sourdough
rye
pumpernickel
loaf
Answer: option B


3. Which word does NOT belong with the others?
inch
yard
ounce
centimeter
Answer: option C


4. Which word does NOT belong with the others?
rose
tulip
daisy
bud
Answer: option D


5. Which word does NOT belong with the others?
dill
mayonnaise
parsley
basil
Answer: option B


6. Which word does NOT belong with the others?
JKL
yarn
twine
corn
Answer: option C


7. Which word does NOT belong with the others?
table
chair
couch
rug
Answer: option D


8. Which word does NOT belong with the others?
leopard
elephant
lion
cougar
Answer: option B



1 2 3 4