Verbal Ability :: Analogies

Practice :: Analogies - Type 2

Analogies - Type 1

Analogies - Type 2

Analogies - Type 3

How to Solve : In the following questions there are pairs of related words Choose the pair which best represents the similar relation expressed in the original pair of words.

Page Title 1. SIAMESE : CAT
type : breed
mark : spot
romaine : lettuce
dog : puppy
Answer: option C


2. PETAL : FLOWER
puppy : dog
tire : bicycle
salt : pepper
sandals : shoes
Answer: option B


3. EXPLORE : DISCOVER
write : print
think : relate
research : learn
read : skim
Answer: option C


4. BINDING : BOOK
nail : hammer
display : museum
criminal : gang
frame : picture
Answer: option D


5. FINCH : BIRD
elephant : reptile
Dalmatian : dog
ant : ladybug
frog :toad
Answer: option B


6. ELEPHANT : PACHYDERM
tuna : mollusk
mantis : rodent
kangaroo : marsupial
zebra : horse
Answer: option C


7. PASTORAL : RURAL
wild : agricultural
sleepy : nocturnal
harvest : autumn
metropolitan : urban
Answer: option D


8. COTTON : BALE
butter : churn
grain : shock
curd : cheese
beef : steak
Answer: option B


9. TAILOR : SUIT
edit : manuscript
scheme : agent
mention : opinion
implode : building
Answer: option A


10. PSYCHOLOGIST : NEUROSIS
oncologist : measles
dermatologist : fracture
ophthalmologist : cataract
rash : orthopedist
Answer: option C



1 2 3 4