Are you weak in Change of Voice concept? If so, then this article is for you. Below we have provided Change of Voice Quiz. Wherein, we provide you the best way to solve problems even in critical situations.
Aspirants, before attempting any competitive exam like Bank PO, Entrance Exam, SSC CGL, you should practice more on Change of Voice Questions to solve the problems easily.
Note down the tips and tricks included in the material. It can use for you while solving questions. What we learn is not enough. Hence, the candidates need to think practically as well to achieve perfection in the concept.
Now is the time to compete for the entrance and placement exams. So, candidates are suggested to prepare for the below given Change of Voice Questions and Answers.
How to Solve : In the questions below are given sentences in Active/Passive voice. From the given alternatives choose the one that best expresses the given sentence in Active/Passive voice.
Page Title
1. After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel. ?
After she was driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.
After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.
After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
Answer: option C
2. They greet me cheerfully every morning.
Cheerful greeting is done by them every morning to me.
I am greeted cheerfully by them every morning.
I am being greeted cheerfully by them every morning.
Every morning I was greeted cheerfully.
Answer: option B
3. I remember my sister taking me to the museum.
I remember myself being taken to the museum by my sister.
I remember I was taken to the museum by my sister.
I remember being taken to the museum by my sister.
I remember taken to the museum by my sister.
Answer: option C
4. Who is creating this mess ?
By whom this mess is being created?
By whom has this mess been created?
Who has been created this mess?
By whom is this mess being created?
Answer: option D
5. Darjeeling grows tea.
Tea grows in Darjeeling.
Tea is grown in Darjeeling.
Let the tea be grown in Darjeeling.
Tea is being grown in Darjeeling.
Answer: option B
6. Do you imitate others ?
Are others being imitated by you?
Have others being imitated by you?
Are others imitated by you?
Were others being imitated by you?
Answer: option C
7. They have built a perfect dam across the river.
A perfect dam should have been built by them.
Across the river a perfect dam was built.
Across the river was a perfect dam.
A perfect dam has been built by them across the river.
Answer: option D
8. He is said to be very rich.
He said he is very rich.
People say he is very rich.
He said it is very rich.
People say it is very rich.
Answer: option B
9. You need to clean your shoes properly.
Your shoes need to be cleaned properly.
Your shoes are needed by you to clean properly.
Your shoes are needed to clean properly.
You are needed to clean your shoes properly.
Answer: option A
10. The invigilator was reading out the instructions.
The instructions were read by the invigilator.
The instructions had been read by the invigilator.
The instructions were being read out by the invigilator.
The instructions had been read out by the invigilator.
0 Comments