Practice :: Change of Voice - Section 1

Change of Voice - Section 1

How to Solve :
In the questions below are given sentences in Active/Passive voice. From the given alternatives choose the one that best expresses the given sentence in Active/Passive voice.

Page Title 11. She spoke to the official on duty.
The official was spoken to by her on duty.
The official on duty was spoken to by her.
She was the official to be spoken to on duty.
She was spoken to by the official on duty.
Answer: option B


12. James Watt discovered the energy of steam.
James Watt had discovered energy by the steam.
The energy of steam discovered James Watt.
James Watt was discovered by the energy of steam.
The energy of steam was discovered by James Watt.
Answer: option D


13. She makes cakes every Sunday.
Cakes are made by her every Sunday.
Cakes make her every Sunday.
Cakes were made by her every Sunday.
Every Sunday cakes made by her.
Answer: option A


14. You can play with these kittens quite safely.
These kittens can be played with you quite safely.
These kittens can played with quite safely.
These kittens can be played with quite safely.
These kittens can play with you quite safely.
Answer: option C


15. A child could not have done this mischief.
This mischief could not be done by a child.
This mischief could not been done by a child.
This mischief could not have been done by a child.
This mischief a child could not have been done.
Answer: option C


16. They will inform the police.
The police will be informed by them.
Informed will be the police by them.
The police will inform them.
The police are informed by them.
Answer: option A


17. I cannot accept your offer.
The offer cannot be accepted by me.
Your offer cannot be accepted by me.
Your offer cannot be accepted.
I cannot be accepted by your offer.
Answer: option B


18. The doctor advised the patient not to eat rice.
The patient has been advised not to eat rice by the doctor.
The patient was being advised by the doctor that he should not rice by the doctor.
The patient was advised by the doctor not to eat rice.
The patient was advised by the doctor that he should not eat rice.
Answer: option C


19. You should open the wine about three hours before you use it.
Wine should be opened about three hours before it is used.
Wine should be opened by you three hours before use.
Wine should be opened about three hours before you use it.
Wine should be opened about three hours before use.
Answer: option A



1 2