Are you weak in Change of Speech concept? If so, then this article is for you. Below we have provided Change of Speech Quiz. Wherein, we provide you the best way to solve problems even in critical situations.
Aspirants, before attempting any competitive exam like Bank PO, Entrance Exam, SSC CGL, you should practice more on Change of Speech Questions to solve the problems easily.
Note down the tips and tricks included in the material. It can use for you while solving questions. What we learn is not enough. Hence, the candidates need to think practically as well to achieve perfection in the concept.
Now is the time to compete for the entrance and placement exams. So, candidates are suggested to prepare for the below given Change of Speech Questions and Answers.
How to Solve : In the questions below are given sentences in direct/indirect speech. From the given alternatives choose the one that best expresses the given sentence in indirect/direct speech.
Page Title
1. She said that her brother was getting married.
She said, "My brother was getting married."
She said, "Her brother is getting married."
She said, "My brother is getting married."
She told, "Her brother is getting married."
Answer: option C
2. His father ordered him to go to his room and study.
His father said to him, "Go and study in your room."
His father said, "Go to your room and study."
His father shouted, "Go right now to your study room"
His father said firmly, "Go and study in your room."
Answer: option B
3. He said to his father, "Please increase my pocket-money."
He pleaded his father to please increase my pocket money.
He told his father, "Please increase the pocket-money"
He requested his father to increase his pocket-money.
He asked his father to increase his pocket-money.
Answer: option C
4. I told him that he was not working hard.
I said to him, "He is not working hard."
I said, "You are not working hard."
I told to him, "You are not working hard."
I said to him, "You are not working hard."
Answer: option D
5. "If you don't keep quiet I shall shoot you", he said to her in a calm voice.
He warned her to shoot if she didn't keep quiet calmly.
He warned her calmly that he would shoot her if she didn't keep quiet.
Calmly he warned her that be quiet or else he will have to shoot her.
He said calmly that I shall shoot you if you don't be quiet.
Answer: option B
6. She exclaimed with sorrow that was a very miserable plight.
She said with sorrow, "What a pity it is."
She said, "What a mystery it is."
She said, "What a miserable plight it is."
She said, "What a miserable sight it is."
Answer: option C
7. "Are you alone, my son?" asked a soft voice close behind me.
A soft voice asked that what I was doing there alone.
A soft voice said to me are you alone son.
A soft voice from my back asked If I was alone.
A soft voice behind me asked If I was alone.
Answer: option D
8. She said to him, "Why don't you go today?"
She asked him why he did not go today.
She asked him why he did not go that day.
She said to him why he don't go that day.
She asked him not to go that day.
Answer: option B
9. Dhruv said that he was sick and tired of working for that company.
Dhruv said, "I am sick and tired of working for this company."
Dhruv said to me, "I am sick and tired of working for this company."
Dhruv said, "He was tired of that company."
Dhruv said, "I will be tired of working for that company."
0 Comments