Are you weak in number series concept? If so, then this article is for you. Below we have provided Number Series Quiz. Wherein, we provide you the best way to solve problems even in critical situations.

Aspirants, before attempting any competitive exam like Bank PO, Entrance Exam, SSC CGL, you should practice more on Number Series Questions to solve the problems easily.

Note down the tips and tricks included in the material. It can use for you while solving questions. What we learn is not enough. Hence, the candidates need to think practically as well to achieve perfection in the concept.

Now is the time to compete for the entrance and placement exams. So, candidates are suggested to prepare for the below given Number Series Questions and Answers.




Page Title Verbal Ability :: Number series

Practice :: Number series - Type 1

Number series - Type 1

Number series - Type 2

Number series - Type 3

Number series - Type 4

How to Solve : ( What numbers increase or decrease in each series, and by how much. In other words, look at the amount and direction of change between the numbers.)

1. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?
53
27
14
12
Answer: option C


2. Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?
24
22
26
20
Answer: option B


3. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?
24
20
25
22
Answer: option C


4. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?
(1/6)
(1/3)
(2/8)
(1/8)
Answer: option D


5. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next ?
8
10
7
11
Answer: option B


6. Look at this series: 21, 9, 21, 11, 21, 13, 21, ... What number should come next ?
14
17
15
12
Answer: option C


7. Look at this series: 3, 4, 7, 8, 11, 12, ... What number should come next?
16
14
6
15
Answer: option D


8. Look at this series: 58, 52, 46, 40, 34, ... What number should come next ?
32
28
26
30
Answer: option B


9. Look at this series: 31, 29, 24, 22, 17, ... What number should come next?
15
13
14
12
Answer: option A


10. Look at this series: 8, 22, 8, 28, 8, ... What number should come next?
9
32
34
29
Answer: option C



1 2 3 4